Lodžiju iestiklošana Rīgā. Jauni noteikumi

Nesen notikušās izmaiņas Rīgas teritoriālajā plānojumā piedāvā plašas iespējas iedzīvotājiem iestiklot savas lodžijas un balkonus. Pilsētas varas iestāžu pieņemtie lēmumi galvenokārt ir vērsti uz procedūru vienkāršošanu otrās un trešās grupas mājām.

Lodžiju iestiklošana Rīgā. Jauni noteikumi

Saskaņā ar jaunajiem noteikumiem, šajās mājās lodžiju iestiklošanai nav nepieciešami sarežģīti būvprojekta dokumenti. Pietiek ievērot pašvaldības sniegto standarta skici. Šīs izmaiņas būtiski paātrina reģistrācijas procesu un samazina birokrātiskos šķēršļus iedzīvotājiem.

Pilsētā ēkas tiek klasificētas atkarībā no to sarežģītības trīs grupās. Pirmajā grupā ietilpst vienstāvu ēkas, otra aptver ēkas, kas neatbilst ne pirmajai, ne trešajai grupai, bet trešajā grupā ietilpst daudzstāvu ēkas. Otrajai un trešajai grupai lodžijas iestiklošanas process ir vienkāršots, kas dod to iedzīvotājiem lielāku izvēles brīvību.

Tiem, kas dod priekšroku standarta risinājumiem, ir pieejama lietotne ar arhitektūras skicēm dažādām sērijveida mājām. Īpašniekiem tiek dota iespēja izvēlēties starp standarta dizainu un individuālu izstrādi.

Pēc pilsētas amatpersonu domām, dzīvokļu īpašniekiem ir dota izvēle piedāvātās skices izmantot bez liekām formalitātēm. Taču, lai izstrādātu individuālu iestiklošanas projektu lodžijai vai balkonam, jāmeklē palīdzība pie sertificēta arhitekta.

Tagad katrs dzīvokļa īpašnieks ir tiesīgs stiklot savu lodžiju jebkurā sev ērtā laikā. Tomēr, pirms sākt procesu, tiek ieteicams vērsties pie profesionāļiem, ņemot vērā ēkas tehniskās īpatnības un modificēšanas iespējas.

Viens no būtiskiem aspektiem ir arī aizliegums vienā fasādē izmantot dažādas iestiklošanas variantus, kas nodrošina ēku arhitektūras saglabāšanu.

Lodžijas vai balkona iestiklošanu Rīgā var pasūtīt pa tālruni: +371 27708626.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

61 − 56 =