Kādus logus izvēlēties lodžijas vai balkona iestiklošanai

Lodžijas vai balkona iestiklošana ir lielisks veids, kā paplašināt dzīves telpu un radīt komfortablu vidi visa gada garumā. Pareiza logu izvēle ir būtiska, lai nodrošinātu gan estētiku, gan funkcionalitāti. Šajā rakstā apskatīsim dažādus logu veidus, kuri piemēroti lodžiju un balkonu iestiklošanai.

kādus logus izvēlēties lodžijas vai balkona iestiklošanai

Logu rāmja materiāls

Pirmais solis, izvēloties logus balkona vai lodžijas iestiklošanai, ir rāmja materiāla noteikšana. Ir vairākas galvenās iespējas:

  • PVC logi: PVC logi ir ļoti populāri to augstās energoefektivitātes un salīdzinoši zemās cenas dēļ. Tie piedāvā labu siltumizolāciju, kas palīdz uzturēt telpu siltu ziemā un vēsu vasarā. Turklāt, PVC logi ir izturīgi pret laikapstākļu ietekmi un viegli kopjami.
  • Alumīnija logi: Alumīnija logi ir pazīstami ar savu izturību un ilgmūžību. Tie ir īpaši piemēroti lielām stiklotām virsmām, jo alumīnija rāmji ir plāni, taču ļoti stipri. Alumīnija logi piedāvā modernu un stilīgu izskatu, kā arī labu drošības līmeni.
  • Koka logi: Koka logi ir tradicionāla izvēle, kas piešķir mājoklim siltumu un dabiskumu. Lai gan tie prasa vairāk kopšanas nekā PVC vai alumīnija logi, koka logi nodrošina labu siltumizolāciju un ir videi draudzīgi. Koka logus var krāsot dažādās krāsās, pielāgojot tos mājas dizainam.

Logu atvērumu veidi

Nākamais solis ir izvēlēties loga atvēršanas veidu, kas būs ērtākais un funkcionālākais jūsu telpai. Iespējamie varianti ir:

  • Veramie logi: Veramie logi ir klasiskas konstrukcijas logi, kurus iespējams atvērt uz iekšu. Tie nodrošina labu ventilāciju un ir viegli tīrāmi. Veramie logi ir piemēroti, ja vēlaties pilnīgu piekļuvi ārpusei.
  • Bīdāmie logi: Bīdāmie logi ir praktisks risinājums, ja vietas trūkuma dēļ nav iespējams izmantot veramos logus. Tie atveras, bīdot loga daļas viena otrai pāri, kas ļauj maksimāli izmantot pieejamo telpu. Bīdāmie logi ir ērti un viegli lietojami.
  • Fiksētie logi: Fiksētie logi ir neatsverami logi, kurus nevar atvērt. Tie ir lieliski piemēroti vietām, kur nepieciešams daudz dabiskās gaismas, bet nav nepieciešama ventilācija. Fiksētie logi var būt dažādu formu un izmēru, piešķirot telpai modernu izskatu.

Svarīgi faktori logu izvēlē

  • Energoefektivitāte: Izvēloties logus, pievērsiet uzmanību to energoefektivitātes rādītājiem. Labāki siltumizolācijas rādītāji palīdzēs samazināt enerģijas patēriņu un uzturēt komfortablu temperatūru telpā.
  • Drošība: Balkona vai lodžijas logiem jābūt drošiem un izturīgiem pret ielaušanās mēģinājumiem. Alumīnija logi un PVC logi ar speciāliem stiprinājumiem var nodrošināt augstāku drošības līmeni.
  • Estētika: Logu dizains un materiāls jāizvēlas tā, lai tie harmoniski iekļautos mājas kopējā stilā. Pieejamās krāsu un tekstūru variācijas ļauj izvēlēties piemērotāko risinājumu.

Lai saņemtu profesionālu konsultāciju un palīdzību logu izvēlē, zvaniet uz tālruņa numuru: +371 27708626. Iestiklojiet savu balkonu vai lodžiju ar kvalitatīviem logiem un baudiet paplašinātu, komfortablu dzīves telpu visa gada garumā!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

+ 75 = 84