Kāds profils ir labāks PVC logiem: 60 mm, 70 mm vai 85 mm?

Izvēloties PVC logus, viens no svarīgākajiem aspektiem, kam jāpievērš uzmanība, ir profila platums. Profilu izvēle ietekmē logu siltumizolācijas īpašības, izturību un kopējo funkcionalitāti. Šajā rakstā aplūkosim trīs populārākos profilu platumus – 60 mm, 70 mm un 85 mm – un mēģināsim noskaidrot, kurš no tiem ir piemērotākais Jūsu vajadzībām.

kāds profils ir labāks pvc  logiem

Logi ar 60mm profiliem

60 mm profils ir visvienkāršākais un ekonomiskākais risinājums. Tas ir piemērots nelieliem projektiem, piemēram, vasarnīcām vai saimniecības ēkām, kur siltumizolācija nav būtisks faktors. Šis profils ir mazāk izturīgs un nodrošina zemāku skaņas un siltumizolāciju salīdzinājumā ar platākiem profiliem. Tomēr tas ir viegls un pietiekami izturīgs, lai kalpotu ilgu laiku, ja to lieto pareizos apstākļos.

Priekšrocības:

  • 60 mm biezuma profili ir izmaksu ziņā vispieejamākie. Tas padara tos pievilcīgu izvēli tiem, kas vēlas atjaunot logus ar minimālām izmaksām.
  • 60 mm profili ir plaši pārstāvēti tirgū un viegli pieejami. Tos var atrast gandrīz jebkurā būvmateriālu veikalā.
  • Šie profili ir vieglāki, kas atvieglo to uzstādīšanu un mazina slodzi uz logu rāmjiem un eņģēm.

Trūkumi:

  • Profiliem ar biezumu 60 mm ir zemākas siltumizolācijas īpašības, salīdzinot ar biezākām iespējām. Tas var izraisīt lielāku apkures enerģijas patēriņu aukstajā sezonā.
  • PVC logi ar 60 milimetru biezumu nodrošina mazāku skaņas izolāciju salīdzinājumā ar platākiem profiliem, kas var būt svarīgi, ja logs atrodas trokšņainā vietā.

Logi ar 70mm profiliem

70 mm profils ir zelta vidusceļš starp cenu un kvalitāti. Tas ir populārākais izvēles risinājums daudzdzīvokļu ēkām un privātmājām, jo nodrošina labu siltumizolāciju un pietiekamu izturību. Šāda veida profils ir piemērots lielākajai daļai klimata apstākļu un nodrošina labāku aizsardzību pret ārējiem faktoriem, piemēram, aukstumu un trokšņiem, salīdzinot ar 60 mm profilu.

Priekšrocības:

  • Plastikāta logi ar 70 milimetru biezumu ir zelta vidusceļš starp cenu un funkcionalitāti, kas piedāvā labu siltumizolāciju par pieņemamu cenu./li>
  • Šāda tipa profili ir piemēroti dažāda veida ēkām, sākot no dzīvokļiem līdz privātmājām.
  • 70 mm profils nodrošina pietiekamu aizsardzību pret trokšņiem, kas ir piemērots pilsētas apstākļiem vai blīvi apdzīvotām vietām.

Trūkumi:

  • Lai gan 70 mm profili ir izmaksu ziņā izdevīgi, tie joprojām ir dārgāki nekā 60 mm profili, kas var būt nozīmīgi, ja jums ir ierobežots budžets.

Logi ar 85mm profiliem

85 mm profils ir premium klases risinājums, kas piedāvā visaugstāko kvalitāti un siltumizolāciju. Tas ir īpaši piemērots vietām ar bargiem klimatiskajiem apstākļiem vai projektiem, kur nepieciešama maksimāla energoefektivitāte. Šis profils ir visizturīgākais un piedāvā labāku aizsardzību pret troksni un siltuma zudumiem. Lai gan 85 mm profili ir dārgāki, tie ilgtermiņā atmaksājas, nodrošinot augstāku komfortu un zemākas apkures izmaksas.

Priekšrocības:

  • 85 mm profili nodrošina vislabāko siltumizolāciju, kas palīdzēs būtiski samazināt apkures izmaksas ziemā.
  • Šie profili ir visizturīgākie un nodrošina maksimālu aizsardzību pret ārējām ietekmēm, ieskaitot zādzības un ekstrēmus laikapstākļus.
  • Logi ar profila biezumu 85 mm ir ideāli piemēroti vietām ar augstu trokšņa līmeni, piemēram, pilsētas centrā vai pie dzelzceļa sliedēm.

Trūkumi:

  • Plastmasas logi ar biezumu 85 mm ir visdārgākie no visiem, kas var būt nepieņemami, ja budžets ir stingri ierobežots.
  • Palielināts profila biezums palielina logu svaru, kas var prasīt jaudīgāku furnitūru un papildu logu rāmju pastiprināšanu.

Secinājumi

Izvēloties PVC logu profilu, galvenais kritērijs ir Jūsu individuālās vajadzības un budžets. Ja meklējat ekonomisku risinājumu un plānojat logus uzstādīt ēkā ar mazāku apkures nepieciešamību, 60 mm profils var būt pietiekams. 70 mm profils ir universāls risinājums, kas apmierinās lielāko daļu lietotāju vajadzības, savukārt 85 mm profils ir piemērots tiem, kuri vēlas maksimālu komfortu un energoefektivitāti.

Ja Jums nepieciešama papildu informācija vai konsultācija par piemērotāko PVC logu profilu izvēli, lūdzu, zvaniet mums pa tālruni: +371 27708626.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

46 − 42 =