Cik maksā plastmasas logi?

Plastmasas logi ir viens no populārākajiem izvēles variantiem Latvijā, jo tie piedāvā vairākus būtiskus ieguvumus: labu siltuma un skaņas izolāciju, ilgmūžību un salīdzinoši zemākas izmaksas. Tomēr logu cena var ievērojami atšķirties atkarībā no dažādiem faktoriem. Zemāk apskatīsim galvenos kritērijus, kas ietekmē plastmasas logu cenu, kā arī aptuvenos izmaksu diapazonus.

cik maksā plastmasas logi

Loga izmēri

Viens no galvenajiem faktoriem, kas ietekmē plastmasas logu cenu, ir logu izmēri. Lielāki logi, protams, maksās vairāk nekā mazāki logi. Piemēram, vienkāršs standarta izmēra logs (100×120 cm) var maksāt no 150 līdz 180 eiro, bet lieli panorāmas logi var maksāt vairāk nekā 600 eiro.

Logu profilu kvalitāte

Plastmasas logu kvalitāti nosaka arī profila veids un zīmols. Kvalitatīvāki profili, kas nodrošina labāku siltuma izolāciju un ilgmūžību, var būt dārgāki. Piemēram, zīmoli kā Gealan vai Veka bieži piedāvā augstākas cenas, bet arī lielāku uzticamību un garantiju. Vidēji augstas kvalitātes profils var maksāt no 80 līdz 160 eiro par kvadrātmetru.

Stikla paketes tips

Svarīgs faktors ir stikla pakešu veids. Divkameru stikla paketes ir lētākas nekā trīskāršās stikla paketes, kuras nodrošina vēl labāku siltuma izolāciju un skaņas slāpēšanu. Divkameru stikla paketes cena var svārstīties no 70 līdz 140 eiro par kvadrātmetru, bet trīskāršas stikla paketes cena var sasniegt līdz 250 eiro par kvadrātmetru.

Montāža un papildus darbi

Logu montāžas izmaksas ir svarīgs aspekts, ko nevar ignorēt. Vidēji montāžas cena var būt no 30 līdz 60 eiro par logu, bet tā var būt augstāka, ja nepieciešami papildus darbi, piemēram, veco logu demontāža vai apdares darbi pēc logu uzstādīšanas.

Papildus funkcijas un aksesuāri

Logi ar papildu funkcijām, piemēram, pretuzlaušanas aizsardzību, īpašiem aizsargstikliem vai integrētām žalūzijām, var būt dārgāki. Tāpat jāņem vērā arī aksesuāri kā palodzes, insektu sieti un rokturi, kas arī var palielināt kopējās izmaksas.

Vidējās izmaksas

Kopumā plastmasas logu cena var būt no 160 līdz 800 eiro par logu, atkarībā no iepriekš minētajiem faktoriem. Lai saņemtu precīzāku cenu, ieteicams sazināties ar logu ražotājiem vai uzstādītājiem, kas var sniegt detalizētu piedāvājumu, balstoties uz jūsu konkrētajām vajadzībām.

Ja jūs meklējat kvalitatīvus un izdevīgus plastmasas logus, lūdzu, sazinieties ar mums pa tālruni: +371 27708626.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

4 + 5 =